kezdőlap / Belföld / Sport / A megye legjobbjai
2023. január 25. szerda 09:42 - Nagykanizsa
A megye legjobbjai

Megrendezték a Torna Diákolimpia megyei döntőjét a Hevesi Sándor Általános Iskolában.

Megrendezték a Torna Diákolimpia megyei döntőjét a Hevesi Sándor Általános Iskolában. A versenyen három város fiatal sportolói mérettették meg magukat.

Minden évben az intézményben tartják a sportversenyt. A bírák külön korcsoportokra bontva értékelték a résztvevőket. Hosszas felkészülés előzte meg a gyerekek tornaszőnyegre lépését, a fiatalok heti két edzésen gyakoroltak a megyei döntőre. - Három városból, Zalaszentgrótról, Zalaegerszegről és Nagykanizsáról érkeznek a versenyzők, ők azok, akik a városi döntőkön továbbjutottak. Azt kell tudni, hogy körülbelül 80 gyerek fog versenyezni, 22 egyéniben, 3 fiú és 6 lány tornacsoportunk, csapatunk van a versenyen, mármint nem a Hevesi Iskolának, hanem összesen versenyzőként, és nyilván a Hevesi Iskola is versenyez, mivel mi jutottunk tovább a városi döntőből – mondta el Szabó Erzsébet, a Hevesi-iskola igazgatója.

A mezőny nagyon változatos, hiszen az első osztályosoktól egészen a végzős általános iskolás diákokig láthattunk versenyzőket, akik a kötelező mozdulatsorok mellett egyéni gyakorlatokkal is készültek a megmérettetésre. - Fiú és lány torna van külön, a fiúk három szeren mutatják be a tudásokat, talaj, ugrás és gyűrű. Míg a leányok talaj, ugrás és gerendán mutatják be a tudásukat. És a középiskola természetesen már nem ide tartozik, de most is rendezünk egyéni középiskolás versenyt, hogy az országosra továbbjutásként szerepeljen – fogalmazott Takács András, a Hevesi-iskola tesnevelőtanára. A legtöbb aranyérmet idén a Hevesi-iskola tanulói vihették haza. A házigazda intézmény már az 1982-es indítása óta kiemelt területként kezeli az akrobatikát és a tornát.

Forrás: Kanizsa TV

2023. december 1. péntek
2023. november 30. csütörtök
2023. november 30. csütörtök
2023. november 30. csütörtök
2023. november 25. szombat
2023. november 24. péntek
West Pannon Audiovizuális Klaszter