kezdőlap / Belföld / Sport / Rossi: ez az utolsó lehetőség
2021. október 8. péntek 13:38 - Budapest
Rossi: ez az utolsó lehetőség

Marco Rossi szövetségi kapitány bizakodóan várja az albánok elleni világbajnoki selejtezőmérkőzést, mert szerinte a magyar labdarúgó-válogatott játékosai jobb formában vannak, mint szeptemberben voltak.

"Agresszívabb, dinamikusabb játékot várok, védekezésben pedig nagyobb szervezettség kell. Úgy vélem, több egyéni megoldásra lesz szükség a hatékonyabb támadásépítéshez, de említhetném még a hozzáállást is" - válaszolt pénteki sajtótájékoztatóján az olasz szakember az MTI kérdésére, hogy csapatának miben kell előrelépnie az albánoktól szeptemberben elszenvedett 1-0-s vereséghez képest.    

Rossi kifejtette, úgy kell játszani, hogy tudják, mit akarnak elérni, mert "ez az utolsó lehetőség", ugyanis már egy esetleges döntetlennel is csak matematikai esély maradna a pótselejtező kiharcolására.    

"Albániának 12 olyan játékosa van, aki topbajnokságban futballozik, nekünk jelenleg négy. Ettől függetlenül mindent meg fogunk tenni a siker érdekében. Nem vagyunk megszeppenve, győzelmi eséllyel lépünk pályára, nem lesz bennünk félelem" - jelentette ki az 57 éves szakvezető, aki szerint a sorsolás pillanatában az volt a papírforma, hogy az angolok végeznek az első, a lengyelek a második helyen, míg a magyarok a harmadik pozícióért az albánokkal lesznek versenyben.    

Rossi kifejezetten bizakodóan tekintett a mérkőzés elé, mivel az MTI érdeklődésére elárulta, Szoboszlai Dominik jobb formában van, mint egy hónapja volt, ráadásul szerinte ez a nemzeti együttes több tagjáról szintén elmondható.    

A tréner azt nem árulta el, hogy kivel pótolja a sérült csapatkapitányt, Szalai Ádámot a középcsatár pozícióban, de a Mainz légiósát ismételten pótolhatatlannak nevezte. Azt viszont elmondta, hogy Willi Orbán bevethető lesz annak ellenére, hogy négy napig nem edzett betegsége miatt.    

"Abban reménykedem, hogy a hajrában már az eredmény tartására koncentrálunk majd, de ha nem számunkra megfelelő lesz az állás, akkor előre mehet" - mondta Rossi arra a kérdésre, hogy döntetlen állásnál, a hosszabbításban előre mehet-e fejelni a kapus Gulácsi Péter.    

Az RB Leipzig kapusa viszont arról beszélt, hogy egész pályafutása során legfeljebb ötször ment így előre fejelni, de abból kétszer gólt kapott a csapata.    

"Csak győzelemmel tartjuk saját kezünkben a sorsunkat, emiatt nagyon fontos, hogy megnyerjük a mérkőzést. Ez az egy útja van, hogy a továbbiakban is tudjunk a vb-részvételről beszélni" - jelentette ki határozottan Gulácsi, aki Szalai távollétében a csapatkapitányi karszalagot viseli majd. "Küzdelmes, kiegyenlített meccsre számítok, amely könnyen egygólos találkozó lehet, ezért fontos lenne, hogy ne kapjunk gólt".    

A 31 éves hálóőr hátrányosnak nevezte a zárt kapus mérkőzést, főleg azt figyelembe véve, hogy a magyar válogatott éppen a két közvetlen riválisával találkozott, illetve találkozik úgy hazai pályán, hogy nem lehetnek nézők. Márciusban a lengyelek elleni a pandémia miatt, most a nemzetközi szövetség büntetése nyomán lesznek üresek a lelátók a Puskás Arénában.    

A csoport negyedik helyén álló magyar együttes szombaton 20.45-től fogadja a második Albániát, amelyet győzelemmel megelőzne. A hatosból az első helyezett jut ki a 2022-es katari vb-re, a második pótselejtezőn küzdhet tovább a részvételért.    

A magyar válogatott várható kezdőcsapata az MTI szerint:Gulácsi Péter - Botka Endre, Willi Orbán, Szalai Attila - Nagy Ádám, Schäfer András - Bolla Bendegúz, Kleinheisler László, Szoboszlai Dominik, Fiola Attila - Sallai Roland

 
2022. május 20. péntek - 2022. május 22. vasárnap
West Pannon Audiovizuális Klaszter