kezdőlap / címke - film
2022. július 20. szerda

Zala megye értékeit villantja fel az a két kisfilm, amelynek elkészültéről kedden délelőtt tartottak sajtótájékoztatót a megyeházán.

2022. február 8. kedd

Két különleges némafilm vár arra, hogy valaki megálmodja hozzájuk a tökéletes filmzenét, zenei alkotást.

2021. november 29. hétfő

A Trianon Kutatóintézet alapító elnöke, a Trianoni Szemle folyóirat alapító főszerkesztője, Szidiropulosz Archimédesz szociológus kapta idén a Szent István-díjat. Az esztergomi díjátadón az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára azt mondta, a görög származású szociológusnak abban is jelentős szerepe volt, hogy ma már nem tabutéma Trianon.

2021. október 7. csütörtök

Hatvanhét filmalkotást, köztük 34 versenyfilmet vetítenek le a hétvégén a 17. Vas-Film Országos Függetlenfilmes Találkozón, amelyet a Vas megyei Vépen rendeznek - közölte az MTI-vel kedden a találkozó főszervezője.

2021. május 14. péntek

Cári palotaként jelenik meg a Festetics-kastély a Netflix legújabb sorozatában. Az Árnyék és csont című fantasy-ben a park és az épület külső falai mellett feltűnik a velencei tükörterem, a kis- és nagy bálterem és a könyvtár is. A mintegy 100 fős stáb és több száz statiszta közel öt hétig tartózkodott Keszthelyen még 2019-ben, a forgatást a legnagyobb titoktartás övezte.

2021. január 28. csütörtök

Némafilmhez filmzenét! címmel indít pályázatot az idén 30. jubileumát ünneplő Művészetek Völgye Fesztivál és a 120 éves magyar filmet ünneplő Nemzeti Filmintézet.  

West Pannon Audiovizuális Klaszter