kezdőlap / Főétel / nap receptje - 2022. május 11. szerda
Mustáros karaj, tepsis édesburgonyával
Mustáros karaj, tepsis édesburgonyával

4 főre

  • 1 kg sertéskaraj, csont nélkül
  • 1-1,5 kg édesburgonya
  • 3 db vöröshagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 3 ek. mustár
  • 2 ek. dijoni mustár
  • 1-1,5 dl olívaolaj
  • bors(kakukkfű, rozmaring, petrezselyemzöld)

Az édesburgonya vagy batáta neve ellenére rendszertanilag nem rokona a burgonyának, csak a gumói alakja hasonlít rá. Az édesburgonya a fejlődő országokban igen gyakori táplálék, magas a C-, B2-, B6-, valamint E-vitamin tartalma, gazdag olyan ásványi anyagokban mint kálium, a réz és a mangán, alacsony a zsír- és koleszterintartalma és neve ellenére cukorbetegek is fogyaszthatják. Száz gramm energiatartalma 117 kalória.Elkészítési formája változatos: főzhetjük, süthetjük, piríthatjuk, pépesíthetjük. Elsősorban pulyka- és sertéshúsból készült fogások mellé illik.  Fogyasszátok bátran. Isteni finom!

A karajt tisztítsuk meg a felesleges inas részektől. Ha nem akarjuk levágni róla, egy kicsit vagdossuk be, óvatosan, hogy a sütésnél ne húzza össze a húst. Sózzuk és borsozzuk meg alaposan, majd kenjük meg vastagon mustárral. (Nem muszáj dijoni mustárt is használni, de  sokkal különlegesebb és ízletesebb lesz tőle az étel  Érdemes kipróbálni.) Csorgassuk meg alaposan olívaolajjal.

2022. július 4. hétfő
2022. június 8. szerda
2022. június 8. szerda
West Pannon Audiovizuális Klaszter