kezdőlap / Regionális Hírek / Sport / A Zalaszentgrót nyerte a Zala Vármegyei Kupát
2024. május 16. csütörtök 05:01 - Zalaegerszeg
A Zalaszentgrót nyerte a Zala Vármegyei Kupát

A ZTE Arénában rendezték a 2023/2024-es Zala Vármegyei Kupa döntőjét. A Zalaszentgrót sorozatban negyedik döntőjét játszotta, míg a Zalalövő először szerepelt a döntőben. A győztes kiléte végül büntetőkkel dőlt el.

Zalaszentgrót VFC-Zalalövői TK 1-1 (1-1) büntetőkkel 3-0

ZTE Aréna, 1500 néző,  Jv: Molnár Attila

Zalaszentgrót: Osbáth - Jóna, Horváth B., Iberhart, Lampert, Kovács, Kaprinai (Horváth S.), Horváth D., Czibor, Ferenczi, Doszpoth. edző: Bencze Péter

Zalalövő: Kovács D. - Csáki, Gyenese, Agg, Őr, Kellner (Végh), Radics (Horváth D.), Péter, Tóth (Csik), Földvári (Stummer), Mesics. edző: Ostrom János

Gólszerzők: Doszpoth, ill: Csáki

A Zalaszentgrót csapata vette kezébe az irányítást a mérkőzés elején, többet birtokolták a labdát. A 10. percben Doszpoth jobb oldalról lőtt középre, de az érkező Ferenczi nem találta el jól a labdát. A 17. percben góllá érett a zalaszentgróti fölény, ismét Doszpoth volt a főszereplő, de most nem az előkészítő, hanem a végrehajtó szerepében. Remek összjáték végén középen vehette át a labdát és pontosan lőtte ki a bal sarkot (1-0). A játékrész felénél egyre bátrabban kezdett focizni a Zalalövő és lelkes közönségének is megjött a hangja egy-egy helyzetnél. A folytatásban szétesett a szentgrótiak játéka és beszorultak a kapujuk elé. Egyre többször kerültek gólhelyzetbe a lövői játékosok. A félidő utolsó percében Csáki egyenlített egy remek fejessel (1-1).

Lendületesen kezdték a második félidőt a csapatok, de hamar mezőnyjátékká esett vissza a játék. Cserékkel próbáltak frissíteni a csapatok és jöttek is a helyzetek mindkét oldalon. Nagy volt a küzdelem a pályán, de valamivel a Zalaszentgrót együttese volt aktívabb és kezdeményezőbb. A Zalalövő a kontrákra épített és rendre zavarba is hozta ellenfele védelmét. A zalalövői kapus, Kovács Dominik nagyon élt a játékkal, remek kifutásokkal és védésekkel segítette csapatát. A négyperces ráadás nem hozott döntést, így a szabályok szerint következtek a büntetőrúgások, melyben a Zalaszentgrót bizonyult pontosabbnak, három sikeres büntetővel megnyerték a Zala Vármegyei Kupa döntőjét.

A díjátadón az érmeket és a kupát az MLSZ Zala Vármegyei Társadalmi Elnökségének alelnökei, Presken László és dr. Sinkó Vilmos adták át.

Forrás: Egerszegi Hírek

West Pannon Audiovizuális Klaszter