kezdőlap / Regionális Hírek / Sport / Amurok és pontyok érkeztek a Vasvári-tavakba
2022. november 2. szerda 08:22
Amurok és pontyok érkeztek a Vasvári-tavakba

Az extrém módon növekvő halasítási költségek és egyéb gazdasági nehézségek ellenére a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége a kezelésében lévő vizek horgászhallal történő ellátását tűzte ki célul az ősz során is. A mai napon 550 kg fogható méretű három nyaras ponty és 50 kg amur került a két horgász-tóba. Az amurok kihelyezésére a Szövetség rendelkezik a kötelező hatósági engedélyekkel.

A mostani telepítés a Vasvári Petőfi Horgász Egyesület részbeni támogatásával valósult meg. Az idei évben a mai telepítéssel együtt 59.094 kg ponty került kihelyezésre vasi vizekbe, melyből 9.900 kg extra -6-8 kg közötti- méretű volt.

A haltelepítés után általános horgászati tilalom nem került egyik vízterületen sem elrendelésre, hogy mindenki minél előbb tudjon a szenvedélyének hódolni a szép őszi időjárásba.

Kérünk mindenkit, hogy az országos halhiány és az emelkedő árak miatt különösen nagy figyelmet fordítson a halak méret -és napi mennyiségi korlátozásoknak a betartására. Halászati őreink kiemelten fogják ellenőrizni a megtartott és fogási naplóban bejegyzett halak egyedsúlyát is. Az éves mennyiségi kvóták betartása érdekében a fogási naplóba beírt és valós egyedsúly közti jelentős (0,5 kg-nál nagyobb mértékű) eltérést a halászati őrök szankcionálni fogják, ezért minél pontosabban jegyezzék be megtartani kívánt halakat.   A továbbiakban Szövetség a horgászegyesületek által felajánlott forrásokból történő pontytelepítés mellett őshonos keszeg és ragadozó telepítést tervez, várhatóan szintén a MOHOSZ támogatásával.

Nyomatékosan felhívjuk a T. Horgásztársak figyelmét, hogy a hatályos horgászrendünk szerint: „amennyiben a területi jegyen került feltüntetésre az éves mennyiségi korlátozás nemeshalból, akkor a területi jeggyel engedélyezett éves nemeshal kvóta elérését követően új területi jegy, vagy kvóta jegy váltására kötelezett az engedély birtokosa, ha továbbra is horgászni kíván a Szövetségi vizeken!

Horgászélményekben gazdag őszi szezont kívánunk!

Forrás: Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége

 

2024. február 20. kedd
2024. február 14. szerda
2024. február 13. kedd
West Pannon Audiovizuális Klaszter