kezdőlap / Regionális Hírek / Sport / Forgalomkorlátozásra kell számítani május 8-án Zala megyében
2022. május 5. csütörtök 07:32 - Zala megye
Forgalomkorlátozásra kell számítani május 8-án Zala megyében

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság értesíti a járművezetőket és üzemeltetőket, hogy a Giro d’Italia Grande Partenza Hungary 2022 kerékpárverseny lebonyolítása miatt a verseny teljes szakaszán útlezárások és megállási tilalmak lépnek életbe a megye területén, továbbá légtér korlátozás lesz érvényben, ennek megsértése szankciót von maga után.

A versenyzők 2022. május 8-án körülbelül 14 óra körül érkeznek Zala megyébe. A mezőny ezt követően a 61-es számú főúton érkezik 14 óra 15 perc körül Nagykanizsára, majd a Kaposvári úton halad, a Kórház utcai körforgalomnál a Kossuth Lajos tér felé fordul, ezután a Kisfaludy utcán halad a Csengery útra, onnan pedig a Fő út felé kanyarodik. Az útvonal a versenyt megelőzően 11 óra 45 perctől lezárásra kerül a járműforgalom elől körülbelül 14 óra 30 percig. Felhívjuk a figyelmet, hogy a lezárt útvonallal érintett területekre történő ki- és behajtás nem engedélyezett!

A versenyzők a Balatoni úton hagyják el Nagykanizsát és a 7-es számú főút irányába Zalasárszegen keresztül haladnak tovább, majd Galambok felé fordulnak, és a 7522-es számú úton áthaladnak Zalakaros, Garabonc, Nagyrada és Zalaszabar településeken. 

A pálya útvonala a Keszthelyi Rendőrkapitányság illetékességi területén a következő útvonalon halad tovább, várhatóan 12 óra és 16 óra között:

  • Zalaszabar irányából a 7552-es számú mellékút, majd Esztergályhorváti belterületén a Deák Ferenc utca, Arany János utca.
  • Ezt követően Zalaapáti belterületén a Vörösmarty Mihály utca, majd Kossuth Lajos utca és a 75-ös számú főút, mellyel megérkezik a mezőny Alsópáhok területére. Ott végig a Dózsa György utcán, majd a Fő utcán, ezután a Kolping Hotel előtt jobbra kanyarodik a mezőny a Hévízi útra.
  • Ezt követően a 760-as számú főút és Hévíz Ady Endre utca körforgalmú kereszteződésében Hévíz, Ady Endre utcán haladnak tovább, melyen végig tekerve Keszthely-Kertváros Napfénysorra érkeznek meg.
  • Keszthely város előtt a 71-es számú főút és Hévízi út körforgalmából a 71-es számú főútra csatlakoznak Balatongyörök irányába. Keresztülmegy Gyenesdiás, majd Vonyarcvashegy belterületén, majd Balatongyörököt érintve a 71-es főúton elhagyják Zala megyét.

A forgalomkorlátozással érintett útszakaszokon rendőrök fogják segíteni a közlekedést. Kérjük a gépjárművezetőket, hogy a megváltozott forgalmi rend szerint, fokozott figyelemmel közlekedjenek! 

 

 

 

2022. július 4. hétfő
2022. június 8. szerda
2022. június 8. szerda
2022. július 4. hétfő
2022. június 20. hétfő
2022. május 2. hétfő
2022. április 24. vasárnap
West Pannon Audiovizuális Klaszter