kezdőlap / Regionális Hírek / Közélet / Lezárult projekt a Csodaszarvas Tájpark területén
2022. május 18. szerda 08:36 - Rábahídvég
Lezárult projekt a Csodaszarvas Tájpark területén

A projekt során 3 partner a Vasi Hegyhát – Rábamente Egyesület, a „Csodaszarvas Tájpark” Egyesület és a Szilvágyért Egyesület működött együtt. A pályázat vezérelvei a természetközeliség, a hagyományőrzés és a fenntarthatóság voltak.

Március 31-én lezárult a „Természetközeliségre és ökológiai szemléletre nevelés Dél-Vasban és Nyugat-Zalában” című projekt rendezvénysorozatának megvalósítása a Csodaszarvas Tájpark területén - a LEADER Helyi Akciócsoportok együttműködési tevékenységeinek előkészítése és megvalósítása program támogatásával.

A programsorozat keretében 2400 gyermeket láttak vendégül a Csodaszarvas Tájpark területén. A tematika 4 alappilléren nyugszik (ÖKO szemlélet és a Tájparkban található ÖKO pont bemutatása; Ősmagyar kultúra és hagyományőrzés; Fenntarthatóság; Természet és környezetvédelem).

Minden programpont megismerését egy animátor segítette, a csoportok a helyszínek között forgószínpadszerűen váltották egymást. A pályázat keretében a lebonyolításhoz szükséges eszközök kerültek beszerzésre. Készült egy munkafüzet is, amely lehetőséget ad az elhangzott ismeretek „számonkérésére”, illetve minden résztvevő ajándék jegyzetfüzetet is kapott.

A fejlesztés további eredménye a Szilvágyon kialakításra kerülő ÖKO -pont.

 

2022. július 4. hétfő
2022. június 8. szerda
2022. június 8. szerda
West Pannon Audiovizuális Klaszter