kezdőlap / Regionális Hírek / Kultúra / Margófeszt - zene és irodalom a zalai dombok között
2022. július 20. szerda 16:56 - Szentgyörgyvár
Margófeszt - zene és irodalom a zalai dombok között

Augusztus 11-13-a között ismét megrendezésre kerül Zala megye legapróbb helyszínének legszínesebb kulturális fesztiválja, a Margófeszt.

A 300 lakosú Szent­györgy­váron irodalmi és színházi programokkal, koncertekkel, slam poetryvel, kiállításokkal, filmvetítésekkel várják az érdeklődőket. A három napon át, egyszerre négy helyszínen zajló fesztiválon fellép többek között az Analog Balaton és a Szabó Balázs Bandája, a Grecsó-Hrutka Tandem, a Kollár-Klemencz Kamarazenekar, Beck Zoltán és Szűcs Krisztián a Cseh Tamás és Csengey Dénes soha nem hallott dalaiból összeállított estjével, Barkóczi Noémi, Saiid, a Törzs, a Papaver és az OIEE. A Margófeszten búcsúzik a Rájátszás zenekar: Beck Zoltán (30Y), Egyedi Péter (Óriás), Grecsó Krisztián, Háy János, Jancsovics Máté, Kemény István, Kollár-Klemencz László (Kistehén), Sárközy Zoltán és Szűcs Krisztián (HS7) zenei formációja.

Zalában lenni kell! - mondta Gönczi Ferenc, Zala néprajzkutatója, és a szervezők mindent meg is tesznek azért, hogy akár egy, akár több napra érkezik valaki, valóban Zalában érezze magát. Több olyan programmal is készülnek - túrák, workshopok -, melyek a környék alaposabb feltérképezését, kultúrájának megismerését szolgálják. Ilyen lesz például a fesztivál unikumának ígérkező Sántakutya-sorozat is, ami az ott élők bevonásával izgalmas történeteket mesél a zalai dombok öleléséből, de nem stand up comedy stílusban.

A rendezvényt napijeggyel és bérlettel is lehet látogatni - a zalaiaknak kedvezményes áron. A programokra való eljutás zökkenőmentességét fesztiválbusz-járatok segítenek megoldani. A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával megvalósuló programsorozat szentgyörgyvári helyszíne Keszthelyről, Hévízről és Zalaegerszegről is könnyen megközelíthető.

További információ: Margofeszt.hu Facebook.com/margofeszt

2022. augusztus 5. péntek
2022. július 4. hétfő
2022. július 4. hétfő
West Pannon Audiovizuális Klaszter