kezdőlap / Regionális Hírek / Sport / Pinka-völgyi Halas nap
2022. július 4. hétfő 14:12 - Pinka-völgy
Pinka-völgyi Halas nap

Immár nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a Pinka-Völgyi Halas Nap Vaskeresztesen, az Alpesi Fogadó és Horgászturisztikai Központban 2022. július 9-én szombaton.

A szervezők, a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége fontosnak tartja, hogy ez a nap a horgászat, a halételek iránt érdeklődő közönségé, a családoké lehessen.

Immár nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a Pinka-Völgyi Halas Nap Vaskeresztesen, az Alpesi Fogadó és Horgászturisztikai Központban 2022. július 9-én szombaton.

A halétel kóstolási palettán új elem lesz a Panarini cég által forgalmazott halbász kolbász, ami ehető juhbélbe töltött, egyedi termékújdonság, 90% feletti halhús tartalommal rendelkezik. Egyik fő alkotóeleme a cég saját nevelésű keszthelyi tokhala, ami a halak csúcskategóriájába tartozik. A főzőcsapatok háza táján minden évben remek a hangulat, a tálalás után szívesen látják az érdeklődőket egy kis kóstolóra.

Az Alpesi Fogadó rendezvényterében a Szentpéterfai HKD Gradisce tánccsoport lép fel délután, ezt követően a Vaskeresztesi hagyományőrzők műsorát láthatjuk. A köszöntések, ünnepélyes eredményhirdetés után a legkisebbek gyülekezhetnek a színpad előtt, hiszen fellép az Alma együttes. A fülbemászó slágereket a legkisebb rajongók szüleikkel együtt énekelhetik a zenekarral. A gyerekeket délután lufi kánaán, csúszdás légvár, halas gyermekjátékok, arcfestés és bohócműsor is várja.A horgászat iránt érdeklődők a Tacklebait horgászati bemutatón leshetnek el újabb technikákat és ismerkedhetnek meg a cég kiváló termékeivel. A rendezvényen a Mittl pincészet jóvoltából borkóstoló is lesz.  A halételek kóstolására ötszáz forint hozzájárulás megfizetésével lesz lehetőség: az érdeklődők halászlevet, sült halat, halburgert és halbászt kóstolhatnak.

Az esti tombolasorsoláson az idei évben is értékes nyeremények kerülnek kisorsolásra. A napot a Žgano együttes koncertje zárja. A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége minden érdeklődőt szeretettel vár ingyenes programjain. Részletes információ és nevezés a www.vasivizeken.hu oldalon és 06-94-506-835-ös telefonszámon!  Horgásszunk, főzzünk, szórakozzunk együtt 2022. július 09-én Vaskeresztesen!

West Pannon Audiovizuális Klaszter