kezdőlap / Rövidhírek / Energiaválság: jövőre a horgászat is drágul
2022. november 24. csütörtök 10:16
Energiaválság: jövőre a horgászat is drágul

Az aszály, az üzemanyagárak, a minimálbérek és a gabonaárak emelkedése egytől-egyig nehéz helyzetbe hozta a haltermelőket.

Az aszály, az üzemanyagárak, a minimálbérek és a gabonaárak emelkedése egytől-egyig nehéz helyzetbe hozta a haltermelőket. Ezt mondta a Győr Plusznak a Sporthorgászok Győr-Moson-Sopron Megyei Szövetségének ügyvezetője. Ivancsóné dr. Horváth Zsuzsanna kiemelte, jövőre a megyében is drágul a horgászat, ami még így is az egyik legolcsóbb marad országos viszonylatban. Az emelkedés miatt 2023-ban várhatóan kevesebben váltanak majd horgászjegyet, ennek ellenére a szövetség, bizakodó és jövőre tovább fejlesztené a megye horgászturizmusát.

Utánpótlásból sincs hiány, egyre többen horgásznak a városi és környékbeli vizeken. Itt is lesz drágulás jövőre, érthető okok miatt többe kerülnek majd a horgászjegyek, mondta a Győr+ Médiának az ügyvezető elnök. „Nekünk halat kell telepítenünk és meg kell teremtenünk a lehetőséget a fogásra a horgászok számára, a haltermelők minden költsége nőtt, többe kerül az irodánk fenntartása, többért tankolják meg kollégáink a szolgálati autóikat és többet kell fizetnünk bérként a megbízható, jó munkavállalóknak, nálunk pedig ilyenek dolgoznak” – mondta Ivancsóné dr. Horváth Zsuzsanna. Jó hír, hogy még a drágulással is itt, a megyében lesz majd az egyik legolcsóbb horgászni.

Megéri lógatni a megyei vizeken, ahol a MOHOSZ támogatásával idén rekord mennyiségű halat telepítettek.

„20-30 százalékos drágulás lesz a horgászjegyek tekintetében, de nálunk, a megyében még az emelés után is az egyik legolcsóbb lesz a horgászat, országos szinten, ráadásul ebben az évben rekord mennyiségű halat, főleg pontyot, de ragadozókat is tudtunk telepíteni, ami bíztató a területünkön horgászók számára” – tette hozzá az ügyvezető elnök.

A szakember hozzátette, 2023-ban még nehezebb évre számítanak horgászati szempontból is, ennek ellenére bizakodóak és fenntartható módon fejlesztenék a megyei horgászturizmust. „Az áremelkedés miatt biztosan lesz lemorzsolódás a horgászok számában, de aki marad a vízpartokon, azok számára szeretnénk továbbfejleszteni a horgászturizmust, de csak fenntartható módon, hogy ne menjen a környezet rovására, de a horgászok megelégedésére szolgáljon” – hangsúlyozta a szakember.

Az ügyvezető elnök azzal zárta, azoknak, akik kitartanak hobbijuk mellett, a szövetség 2023-ban is a lehető legjobb feltételeket fogja biztosítani a megyei vízpartokon.

Forrás: Győr+

 

 

2023. január 30. hétfő

Jelentős állomásához érkezett a vármegyei közúthálózat fejlesztése.

2023. január 25. szerda

Huszonháromezren fordultak orvoshoz a múlt héten Magyarországon, influenzaszerű tünetekkel. A vírus minden korosztályt érint, ám leginkább a gyerekeket és a fiatal felnőtteket támadja - derül ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ legfrissebb adataiból. Az enyhe időjárásnak köszönhetően Zalaegerszegen is folyamatosan emelkedik a páciensek száma.

2023. január 25. szerda

Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának Népjóléti Osztálya tájékoztatja az érdeklődőket, hogy a január 17-én meghirdetett, szociális alapon kiosztható tűzifára, a nagyszámú jelentkezés miatt, további igényeket nem tud fogadni.

2023. január 23. hétfő

A Petőfi 200 emlékévből a Győr+Média sem marad ki és január 23-tól a Győr+ Rádió esti adásában havonta jelentkezik az a műsorfolyam, ami Petőfi Sándor életét és verseit dolgozza majd fel.

2023. január 23. hétfő

A következő napokban már szárazabb idő jön, egyedül az ország déli, délnyugati részén lesz szükség az esernyőkre.

2023. január 27. péntek
2023. január 25. szerda
2023. január 23. hétfő
West Pannon Audiovizuális Klaszter