kezdőlap / Rövidhírek / Nyolc bemutatót tervez a jövő évadban az Örkény Színház
2022. április 27. szerda 11:50
Nyolc bemutatót tervez a jövő évadban az Örkény Színház

Nyolc bemutatót tervez a jövő évadban az Örkény István Színház, ahol a 2022/2023-as szezonban négy premier lesz a nagyszínpadon és négy a stúdióban.

Mácsai Pál igazgató a teátrum szerdai budapesti évadhirdető sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy újat és új módon kell bemutatniuk.    

"Új darabok és új szövegek kellenek. Ez az, amivel a jelenidő sodrában tudjuk magunkat tartani" - mondta.    

A jövő évadban két klasszikus mű mellett három kortárs külföldi és három kortárs magyar darabot láthat a közönség, több ősbemutatót is tartanak. A nagyszínpadon Liliom címmel Kovács D. Dániel, The Black Rider címmel pedig Polgár Csaba rendezésében látható bemutató. Isten munkacímmel készül előadás Mácsai Pál rendezésében, A várományos című komédiát pedig Ascher Tamás állítja színpadra.    

A társulattól Dóra Béla távozik, míg a színházhoz szerződik Friedenthal Zoltán - hangzott el a sajtótájékoztatón.

Fotó: kultura.hu

2022. november 24. csütörtök

Az aszály, az üzemanyagárak, a minimálbérek és a gabonaárak emelkedése egytől-egyig nehéz helyzetbe hozta a haltermelőket.

2022. november 24. csütörtök

Idén is megrendezték a Szép Magyar Beszédért Szavalóversenyt. Az elmúlt 26 évben több mint 1300 diák vett részt a megmérettetéseken. Az alapítványi programnak ezúttal is a Fejér György Városi Könyvtár adott otthont. Idén rekordszámú, 78 keszthelyi és környékbeli diák jelentkezett a versenyre.

2022. november 21. hétfő

Ezúton tájékoztatjuk a horgásztársakat, hogy a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége ügyfélszolgálati irodájában 2022. november 16. - 2022. december 02. között iroda felújítás lesz, ezért az ügyfélszolgálati szolgáltatásaink ezen időszakban részlegesen lesznek elérhetőek.

2022. november 15. kedd

Pénteken érkezhet az első havazás - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden a Facebook-oldalán. Az előrejelzés szerint a havazásra az Északi-középhegység területén lehet számítani.

2022. november 15. kedd

Több mint 20 évre is börtönbe kerülhet az a férfi, aki két idős nőt is kirabolt Budapesten.

West Pannon Audiovizuális Klaszter