kezdőlap / Belföld / Egészség
2024. május 18. szombat

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek.

2024. április 19. péntek

Folytatódik a Mentsünk közösen még több életet program. Ennek részeként összesen 100 defibrillátort adtak át önkormányzatoknak, civil szervezeteknek, plébániáknak és egyetemeknek a Szent Ferenc Kórházban.

2024. április 11. csütörtök

Több lehet a kullancs, az enyhe telek miatt ugyanis nem pusztulnak el a vérszívók. Ráadásul hosszabb ideig maradnak aktívak.

2024. április 5. péntek

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége a vakvezetőkutyák világnapját megelőző hétvégén, 2024. április 20-án, szombaton 10 órától országos találkozót rendez, melyen képzett és kiképzés alatt álló vakvezetőkutyák, önkéntes kölyöknevelők, kutyakiképzők, vakvezetőkutyával közlekedő látássérült gazdik osztják meg egymással tapasztalataikat. Az április 20-i találkozót az MVGYOSZ vitéz lovag Rithnovszky János emlékének ajánlja.

2024. március 21. csütörtök

Újra ingyenesen kérhető az sma-szűrés a Szent János Kórházban. A vizsgálatot a rutinszűrésekkel együtt végzik el az újszülöttől vett első vérvételből. A szülők április végéig visszamenőlegesen is kérhetik az elmaradt vizsgálatot.

2024. március 5. kedd

Népszerű diéták, például a ketogén étrend vagy az időszakos böjt és a velük járó kalória- és tápanyag-korlátozás, illetve a behatárolt étkezési időtartam gátolhatja a daganatok növekedését és terjedését - derül ki a Semmelweis Egyetem új tanulmányából.

2024. március 1. péntek

A nemzeti demenciaprogrammal a betegségre és annak megelőzésére kívánják felhívni a figyelmet - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán csütörtök este.

2024. február 26. hétfő

Gyermekről gyermekre terjed a betegség az óvodások között.

2024. február 16. péntek

Az új módszer minden eddiginél pontosabb beavatkozást tesz lehetővé, ráadásul a betegeknek kevesebb időt kell a kórházban tölteniük és a gyógyulásuk is gyorsabb.

2024. február 1. csütörtök

Az év negyedik hetében - január 22. és 28. között - 36 900-an fordultak influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz a figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján- közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) csütörtöki heti jelentésében.

«
1
2
3
4
5
...
8
9
»
West Pannon Audiovizuális Klaszter