kezdőlap / Regionális Hírek
2022. május 18. szerda

A projekt során 3 partner a Vasi Hegyhát – Rábamente Egyesület, a „Csodaszarvas Tájpark” Egyesület és a Szilvágyért Egyesület működött együtt. A pályázat vezérelvei a természetközeliség, a hagyományőrzés és a fenntarthatóság voltak.

2022. május 15. vasárnap

A 80. életévében elhunyt fotóstól, újságírótól a Szent Miklós temetőben búcsúztak mindazok akik ismerték,szerették és tisztelték a zalai fotós és televíziós élet meghatározó alakját, Cservenka Györgyöt, aki a Keszthelyi Televíziónak is több mint 20 éven át munkatársa volt.

2022. május 15. vasárnap

Tizedik alkalommal indult el a Balaton körüli kerékpáros túra szombat délelőtt Keszthelyről a Tekerj a sereggel! elnevezésű honvédségi programhoz csatlakozó katonákkal és civilekkel.

2022. május 15. vasárnap

Már a nyári vakáció előtt egy hónappal, május 16-tól sűríti a Balatonhoz induló vonatforgalmat a MÁV-Start, és a járműfejlesztések, felújítások eredményeképpen magasabb színvonalú szolgáltatást nyújt - mondta Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő csütörtökön a budapesti Déli pályaudvaron, az életbe lépő változásokról tartott sajtótájékoztatón.

2022. május 5. csütörtök

A hagyományoknak megfelelően a szezon kezdetén jelképesen megkoszorúzták a Balatont Keszthelyen a Hableány sétahajó fedélzetéről.

2022. május 5. csütörtök

Elkezdődött a kullancsszezon, ami az éghajlatváltozás miatt a korábbiakhoz képest tovább tart. Idén februártól várhatóan szeptemberig aktívak lesznek a vérszívók. Az enyhe tél következtében az őszi populáció nem pusztul el, így tavaszra a számuk megduplázódik.

2022. május 5. csütörtök

Beszélgetés filmes alkotókkal, regionális filmszemlék szervezőivel a 9. Savaria Filmszemle kapcsán 2022. május 12-én, csütörtökön 17 órától a Berzsenyi Dániel Könyvtár negyedik emeleti előadótermében.

2022. május 5. csütörtök

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság értesíti a járművezetőket és üzemeltetőket, hogy a Giro d’Italia Grande Partenza Hungary 2022 kerékpárverseny lebonyolítása miatt a verseny teljes szakaszán útlezárások és megállási tilalmak lépnek életbe a megye területén, továbbá légtér korlátozás lesz érvényben, ennek megsértése szankciót von maga után.

2022. május 4. szerda

A Savaria Filmakadémia Egyesület a 9. Savaria Filmszemlére készül. Az idei esztendőben is három témakörben várták a nevezéseket, ahogy az a felhívásban is olvasható volt.

2022. május 4. szerda

Szent Flóriánra emlékeztek a Zala megyei katasztrófavédők. A koronavírus miatt két év kimaradt, ám idén ismét lehetőség nyílt arra, hogy megünnepeljék a tűzoltók napját a búcsúszentlászlói templomban.

«
1
2
3
4
5
...
23
24
»
 
2022. május 20. péntek - 2022. május 22. vasárnap
West Pannon Audiovizuális Klaszter