kezdőlap / Nagyvilág
2022. július 20. szerda

Egyhangúlag megszavazta szerdai ülésén a lengyel szenátus a Svédország és Finnország NATO-csatlakozásának ratifikálásáról szóló jogszabálytervezetet, így a szejm július eleji jóváhagyását követően a törvény most már csak Andrzej Duda elnök aláírására vár.

2022. július 4. hétfő

Közel a brassói nemzetközi repülőtér átadása, már csak egyetlen művelet, a virtuális irányítótorony üzembe helyezése hiányzik - közölte a Maszol.ro hírportál hétfőn Adrian Vesteát, a Brassó megyei tanács elnökét idézve.

2022. június 8. szerda

Magyarország mindent megtesz azért, hogy Ukrajnában béke legyen, készek voltunk áldozatokat hozni, öt uniós szankciós csomagot támogattunk, a hatodikat azzal a feltétellel, hogy az Oroszországot sújtó olajembargó nem vonatkozik a vezetékes szállításra, mert az katasztrofális következményekkel járt volna Magyarország számára - jelentette ki Gál Kinga, a Fidesz uniós parlamenti képviselője szerdán Strasbourgban, az MTI-nek adott sajtónyilatkozatában.

2022. május 15. vasárnap

Boris Johnson brit miniszterelnök szerint jelenleg nem lenne sok értelme a tárgyalásnak Vlagyimir Putyin orosz elnökkel.

2022. május 15. vasárnap

Az ukrajnai háborúval kapcsolatban a NATO álláspontja továbbra is egybeesik a magyar nemzeti érdekkel, miszerint mindent meg kell tenni azért, hogy a konfliktus ne terjedjen tovább Ukrajna határán - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vasárnap Berlinben a védelmi szövetség külügyminisztereinek informális tanácskozásán.

2022. május 5. csütörtök

Egyoldalú fegyvernyugvást hirdettek a mariupoli Azovsztal acélműnél, és humanitárius folyosókat nyitottak a távozni kívánó civilek számára a gyártelepet körülzáró donyecki népi milícia és az orosz hadsereg katonái - közölte csütörtökön a Rosszija 24 orosz hírcsatorna.

2022. május 3. kedd

Több mint 210  millió forint értékű orvosi felszerelést küld Kárpátaljára a kormány a Hungary Helps programon keresztül - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára kedden a Pest megyei Pilisvörösváron.

2022. április 28. csütörtök

Elhárított az orosz légvédelem egy támadást, amelyet az ukrán hadsereg szerda éjjel Tocska-U ballisztikus harcászati rakétákkal és nagyteljesítményű rakéta-sorozatvetőkkel intézett az orosz kézre került, dél-ukrajnai Herszon város lakónegyedei ellen - jelentette ki Igor Konashenkov vezérőrnagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a csütörtök délelőtti hadijelentést ismertetve.

2022. április 27. szerda

A Gazprom orosz energiavállalat bejelentése, miszerint egyoldalúan leállítja a gázszállítást az európai ügyfeleknek, indokolatlan és elfogadhatatlan, újabb zsarolási kísérletet jelent Oroszország részéről - jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke szerdán arra reagálva, hogy a Gazprom leállította a gázszállítást a bolgár Bulgargaz és a lengyel PGNiG vállalatnak, mivel nem fizettek rubelben a megállapított határidőn belül.

2022. április 25. hétfő

Franciaországban az előző napi elnökválasztást követően hétfőn megkezdődött a felkészülés a júniusi nemzetgyűlési választásokra.

«
1
2
3
4
5
...
10
11
»
2022. augusztus 5. péntek
2022. július 4. hétfő
2022. július 4. hétfő
West Pannon Audiovizuális Klaszter