kezdőlap / Nagyvilág
2023. január 30. hétfő

Hosszú évek kitartó munkájának eredményeként első alkalommal kaptak húsexportengedélyt magyar vállalatok a Fülöp-szigetek piacára - jelentette be Facebook-bejegyzésben a külgazdasági és külügyminiszter vasárnap.

2023. január 23. hétfő

Annalena Baerbock német hírportálok jelentései szerint az LCI francia hírtelevíziónak vasárnap este nyilatkozva kiemelte, hogy nem érkezett még kérés a szövetségi kormányhoz külföldön értékesített Leopard harckocsik Ukrajnába szállításáról, de ha érkezne, akkor "nem állnánk a kezdeményezés útjába".

2023. január 21. szombat

Megbírságolták pénteken Rishi Sunak brit miniszterelnököt, mert autójában nem kapcsolta be a biztonsági övet.

2023. január 17. kedd

Németországban éves szinten lassult az infláció decemberben; havi összevetésben gyorsult a fogyasztói árak csökkenése - közölte a német szövetségi statisztikai hivatal kedden.

2023. január 16. hétfő

Nem sikerült megválasztani az új cseh államfőt a közvetlen elnökválasztás szombaton befejeződött kétnapos első fordulójában, a második fordulóba a nyolc jelölt közül Petr Pavel és Andrej Babis jutott be.

2023. január 16. hétfő

Horvátország január elsején csatlakozott az euróövezethez, és miután lejárt a kéthetes átmeneti időszak, vasárnaptól már csak euróban lehet fizetni az országban - írta a Vecernji List című horvát napilap.

2023. január 13. péntek

A visegrádi csoportot (V4) alkotó országok, valamint Horvátország, Lettország és Litvánia katonáiból álló európai harccsoport krakkói parancsnoksága vette át az úgynevezett rotációs ügyeletet a harccsoportok között, és ennek megfelelően június végéig készültségi feladatokat lát el az Európai Unió (EU) számára - közölte pénteken a lengyel média.

2023. január 13. péntek

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Karmelita kolostorban fogadta a Türk Államok Szervezete (TÁSZ) főtitkárát; a megbeszélésen a kormányfő kifejtette: mindenkit érdekeltté kell tenni Magyarország sikerében - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

2023. január 12. csütörtök

Rekordösszegű, az egy évvel korábbinál csaknem 3 milliárd euróval több finanszírozást nyújtott a működési térségéhez tartozó felzárkózó gazdaságoknak tavaly az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD). A folyósítások több mint tíz százalékát Ukrajna kapta.

2023. január 11. szerda

Bár sajnos legközelebb Londonban élhetünk vele, de az USA-t teljesen, Kanadát pedig részlegesen fedi le az autós Airbnb, a TURO.

«
1
2
3
4
5
...
16
17
»
2023. január 27. péntek
2023. január 25. szerda
2023. január 23. hétfő
West Pannon Audiovizuális Klaszter