kezdőlap / Nagyvilág
2024. február 18. vasárnap

A magyar vízilabda-válogatott címvédőként a hetedik helyen végzett a dohai világbajnokságon, amelynek szombati helyosztóján ötméteresek után 18-16-ra nyert a montenegrói csapat ellen.

2024. február 12. hétfő

Ferenc pápa kinevezte Karikó Katalint, a BioNTech gyógyszeripari vállalat Nobel-díjas alelnökét a Pápai Életvédő Akadémia rendes tagjává - közölte a szentszéki sajtóközpont szombaton.

2024. február 10. szombat

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök pénteken felmentette tisztségéből Szerhij Saptala vezérkari főnököt.

2024. február 8. csütörtök

A dohai vizes világbajnokság második fordulójában az olasz válogatottal csapott össze a magyar pólóválogatott.

2024. február 7. szerda

A kétségek és gyanakvás eloszlatása végett hangsúlyozom, hogy minden egyes euró, amelyet Ukrajna támogatására mozgósítunk, saját biztonságunkba és jólétünkbe fektetjük be, az Európai Unió stabilitásába - jelentette ki Charles Michel, az uniós tagállamok vezetőit tömörítő Európai Tanács elnöke kedden Strasbourgban.

2024. február 6. kedd

Nőtt az utazási kedv a Magyarországra és Magyarországról induló éjszakai vonatokon – közölte a MÁV. Az éjszakai vonatokon az utasok a 4-6 ágyas fekvőhelyes kocsikat, vagy az 1-3 ágyas hálókocsikat is választhatják.    

2024. február 5. hétfő

Megdöntötte a világrekordot az űrrepülések összesített időtartamában Oleg Kononyenko, a Roszkozmosz orosz állami űripari vállalat űrhajósa vasárnap a Nemzetközi Űrállomáson.

2024. január 31. szerda

Több mint ezer olasz mezőgazdasági termelő és állattenyésztő indult el Brüsszelbe az európai unió agrárpolitikája elleni tüntetésre, és traktoraikkal készek bevonulni Róma városába is - jelentették be szerdán a szervezők.

2024. január 29. hétfő

Ha Magyarországon rosszabbodik a jogállamisági helyzet, akkor "ismét zároljuk az európai uniós forrásokat, ez egy dinamikus folyamat"- jelentette ki Vera Jourová, a demokráciáért és átláthatóságért felelős uniós biztos hétfőn az EU-tagállamok uniós ügyekkel foglakozó minisztereinek brüsszeli tanácskozására érkezve.

2024. január 29. hétfő

Csehország megvásárol 24 F-35 típusú, amerikai vadászgépet. A szerződést Jana Cernochová cseh védelmi miniszter és Bijan Sabet, az Egyesült Államok nagykövete hétfőn írta alá Prágában.

«
1
2
3
4
5
...
28
29
»
2024. február 20. kedd
2024. február 14. szerda
2024. február 13. kedd
West Pannon Audiovizuális Klaszter