kezdőlap / Keszthely
Keszthely
2024. május 2. csütörtök

Megnyitották a turisztikai évadot Keszthelyen. A tó megkoszorúzása mellett átadták a tó menti önkormányzatokat tömörítő Balatoni Szövetség díjait. Manninger Jenő polgármester az ünnepségen arról beszélt, olyan Balaton-partot szeretnének, amely egész évben élményeket nyújt a keszthelyieknek és az ide látogatóknak.

2024. március 7. csütörtök

A belvárosi épületek értékvédelme érdekében készült tanulmány Keszthelyen. A helyi tervtanács tagjaival rendszeresen tanácskozik az önkormányzat az épületek megóvásáról. Fontosnak vélik ugyanis, hogy a történelmi városkép megmaradjon, természetesen a fejlődésnek nem gátat szabva. Ezért több stratégiát is kidolgoznak, hogy a kettő együtt működhessen.

2024. március 5. kedd

A térség turisztikai fejlesztési lehetőségeiről tanácskoztak a polgármesterek és a Pelso Társaság tagjai. A civil szervezet célja, hogy segítse a Nyugat-Balaton térségének kulturális és társadalmi fellendülését. Ezért szerveztek fórumot, ahol a településvezetők kötetlen formában vitathatták meg a legsürgetőbb problémákat.

2024. február 28. szerda

Bővítik a Balaton Színház fogadóterét, a Keszthelyi Piacon pedig fedett vásárcsarnokot építenének és új parkolókat alakítanának ki – jelentette be Manninger Jenő. Keszthely polgármestere sajtótájékoztató keretében ismertette a terveket, amelyek a TOP+ programban rendelkezésre álló 8,7 milliárd forintos forrásból valósulnak meg.

2024. február 20. kedd

Zala vármegye legjobb három szakképző intézménye között szerepel a Közgazdasági Technikum és a Premontrei Szakgimnázium. Az Innovatív Képzéstámogató Központ február elején tette közzé a listát, amelyre a zalaegerszegi Csány László Technikum mellett a két keszthelyi intézmény is felkerült. Február 21-ig lehet jelentkezni a szakképző intézményekbe a tanulni vágyóknak.

2024. január 24. szerda

A Balatonra, a természetre és az emberekre is Isten áldását kérték Keszthelyen. A városban már hagyomány, hogy a Konstantinápolyi Egyetemes Patriarchátus elöljárói vízkereszt ünnepe alkalmából megszentelik a magyar tengert.

2024. január 18. csütörtök

Keszthely térségében is érzik a Falusi CSOK pozitív hatásait. Ráadásul idén jelentősen növelte a kormány a támogatást.

2023. november 28. kedd

Újra maszkot kell viselni a látogatóknak és egy beteghez egy ember mehet be.

2023. november 7. kedd

A Balaton, a természet szépségének erejéről győződhetnek meg azok, akik ellátogatnak a Balaton Színházba. A tó egyik szerelmese, Eszes István fotókiállítása pénteken nyílt meg és a hónap végéig látogatható.

2023. október 15. vasárnap

Több mint 200 fa ültetését tervezi a keszthelyi önkormányzat az idei évben. A Keszthely a fasorok városa című program keretében több utcában is pótolják a csemetéket, emellett teljesen új fasorokat is létesítenek.

West Pannon Audiovizuális Klaszter