kezdőlap / Győr
Győr
2024. április 19. péntek

Három napon át ismét Győrben zajlik a Szép Magyar Beszéd ünnepe, az ünnepélyes megnyitóval elkezdődött ugyanis a sorrendben immár 58. Kazinczy-verseny. Több száz magyarországi és határon túli fiatal, illetve felkészítő tanáraik érkeztek Győrbe, hogy összemérjék tudásukat a magyar nyelv kárpát-medencei döntőjében. A városházi megnyitón dr. Dézsi Csaba András polgármester kiemelte, a Szép Magyar Beszéd verseny nem csak a magyar nyelv, de a magyarság ünnepe is.

2024. április 2. kedd

Útlezárásra és az autóbuszok terelésére kell készülni április 2-ától, keddtől várhatóan három héten át a Baross híd környezetében.

2024. március 21. csütörtök

A páncélzat kialakításától a kétéltű járművek elemzésén át a kibervédelemig számos területen szereznek korszerű ismereteket azok, akik elvégzik a győri Széchenyi István Egyetem harc- és páncélozott jármű szakmérnök képzését. Ilyen szakirányú továbbképzési szak korábban sehol sem indult az országban.

2024. március 5. kedd

Nyugdíjas klubház nyílik hamarosan Nádorvárosban, a Hermann Ottó utcai vásárcsarnok terén. Városszerte komoly problémája az időskluboknak, hogy nem tudnak hol összejönni vagy csak drágán tudnak termet bérelni. Erre jelent megoldást a közeljövőben nyíló létesítmény. Az épület korábban a Generációk Házának volt ideiglenes otthona, ám ők már visszaköltöztek a belvárosba. A több helyiségből álló jövendőbeli klubházat hétfőn a polgármester, személyesen járta be.

2024. március 5. kedd

A Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. közlése szerint részleges erdőlátogatási korlátozást vezettek be március 04. és március 31. között, mivel ezekben a hetekbe születnek az apró, csíkos vadmalacok.

2024. február 26. hétfő

Első helyezést ért el a győri Széchenyi István Egyetemet és annak SZESAT Interdiszciplinális Szakkollégiumát képviselő hallgatói csapat, a SZEppelin a Nagy Lajos egyetemi távközlési konstrukciós emlékversenyen. A fiatalok a mobiltávközlési cégek méréseinek modernizálását és költséghatékonyságnak növelését elősegítő karbonsemleges mérőléghajót terveztek.

2024. február 23. péntek

Ismét rangos nemzetközi sporteseménynek ad otthont városunk. Február 25. és március 1. között Győrben rendezik a junior és felnőtt 10 m-es Sportlövő Európa-bajnokságot.

2024. január 24. szerda

2023 óta egyre nagyobb a felhajtás a ChatGPT körül, mely sok érdekes feladatot képes elvégezni, például novellát vagy verset írathatunk vele, szövegeket fordít számunkra, de akár programozni is képes.

2024. január 18. csütörtök

Nem készült még olyan rangsor a településekről hazánkban mint amit az Egyensúly Intézet összeállított.

2024. január 11. csütörtök

Mozgalmasan telt az elmúlt év a Győri Állatmenhelyen, hiszen mind a kutyákat, mind a cicákat tekintve szinte telt házzal működtek. Ez azt jelenti, hogy 200 állatról – 130 kutyáról és 70 macskáról – gondoskodtak folyamatosan.

West Pannon Audiovizuális Klaszter