kezdőlap / Főétel / nap receptje - 2022. augusztus 25. csütörtök
Marharostélyos
Marharostélyos
  • 60 dkg rostélyos (marhahátszín)
  • 3 dl húsleves (húsalaplé)
  • 4 db vöröshagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db zöldpaprika
  • 3 evőkanál olaj
  • só, bors

Az egyik legfinomabb pecsenyehús: a marharostélyos.A marharostélyos a hátszín része, pontosabban a magas hátszín. Vörös hús, nagy mennyiségben tartalmaz vasat, ezért roppant egészséges a fogyasztása. A pecsenyehúsok közé tartozik, mivel pecsenyék, hirtelensültek készítésére a legalkalmasabb. Sokan a legfinomabb pecsenyehúsnak tartják – nem véletlenül.

Megmossuk a húst és szeletekre vágjuk, utána pedig kiklopfoljuk a szeletek mindkét oldalát, majd sózzuk és borsózzuk. A hagymát apróra vágjuk, üvegesre pároljuk, hozzákeverjük a felszeletelt paradicsomot és a paprikát. 

A hagymás zöldségekre ráfektetjük a marharostélyos fűszerezett hússzeleteit,  pár percig sütjük, majd kevés húsalaplét öntünk alá, hogy abban puhára párolódjon. Ha elfőne a lé, mindig pótoljuk, de csak keveset öntsünk alá. 

A marharostélyos mellé krumplipürét vagy főtt tésztát kínálhatunk köretnek.

2022. augusztus 5. péntek
2022. július 4. hétfő
2022. július 4. hétfő
West Pannon Audiovizuális Klaszter