kezdőlap / Belföld / Közélet / Megkezdődött a tankönyvek kiszállítása az iskolákba
2021. augusztus 2. hétfő 10:12 - Budapest
Megkezdődött a tankönyvek kiszállítása az iskolákba

Megkezték a tankönyvek kiszállítását az iskolákba; a kormány a kiadványok ingyenességével 13 milliárd forintnyi kiadást vesz le a magyar családok válláról - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára Üllőn, a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (Kello) raktárában tartott sajtótájékoztatón.

Az állam 2020 óta átvállalja az 1-12. osztályba járó valamennyi nappali tagozatos diák tankönyvének árát, ez a költségvetésben több mint 13 milliárd forintos tételt jelent. Mindez a családoktól átvállalt költség, amely így természetbeni juttatás - tette hozzá Rétvári Bence.    

Az államtitkár megköszönte a Kello segítségét a járvány elleni védekezésben, hangsúlyozva, a szervezet közreműködésére is szükség volt ahhoz, hogy időben eljussanak a lázmérők, fertőtlenítőszerek és más szükséges felszerelések az iskolákba.    

Nagy biztonságot jelentett, hogy van egy állami ellátó hálózat, amely szükség esetén nemcsak a tankönyvek kiszállítását intézi, hanem segít a járvány elleni védekezésben is - mondta Rétvári Bence.    

Tőczik Zsolt, a Kello ügyvezetője arról beszélt, hogy naponta megközelítőleg 500 iskola jut hozzá a tankönyvekhez, amelyeket augusztus 31-éig szállítanak ki az iskolákba. Hozzátette, hogy a 13,3 millió tankönyv 84 százaléka állami kiadvány.    

A könyvek csomagolásához és a szállítások előkészítéséhez - a Kello munkatársain kívül - 500 diákmunkás közreműködésére volt szükség - fűzte hozzá.

Címlapfotó: Tőczik Zsolt, a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (Kello) ügyvezető igazgatója (j) beszél, balról Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára a tankönyvek kiszállításának megkezdéséről tartott sajtótájékoztatón a Kello üllői raktárában 2021. augusztus 2-án. Ezen a napon kezdik meg a tankönyvek kiszállítását az iskolákba; a kormány a kiadványok ingyenességével 13 milliárd forintnyi kiadást vesz le a magyar családok válláról. MTI/Máthé Zoltán

 
2022. augusztus 14. vasárnap
West Pannon Audiovizuális Klaszter