Bakonyi betyárleves füstölt hússal
- 10 dkg kolozsvári szalonna
- 1 vöröshagyma
- 1 evőkanál pirospaprika
- 50 dkg füstölt főtt hús, egy éjszakára vízbe áztatva
- 1 csomó vegyes leveszöldség
- 15 dkg gomba
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- só
- őrölt fekete bors
- 1 dl tejföl
- 1 evőkanál liszt
Az apró kockákra vágott szalonna zsírját kisütjük, majd a felaprított hagymát rádobjuk, és üvegesre pirítjuk.A pirospaprikát belekeverjük, és a kis kockákra vágott húst a hagymára tesszük, majd kevergetve fehéredésig pirítjuk.
A megtisztított és karikákra szeletelt zöldséget és gombát beleszórjuk, majd kevergetve megpirítjuk. Kb. 1 liter vízzel felöntjük, a feldarabolt paprikát, paradicsomot beleszórjuk.Sóval, borssal ízesítjük, majd lefedve puhára főzzük.
A levest tejfölös habarással sűrítjük, és pár percig forraljuk.Végül a finomra aprított kaporral megszórjuk. Tálaláskor tejföllel meglocsoljuk, és galuskát kínálunk levesbetétként.
2022. augusztus 31. szerda
Bab gulyás szürke-marhából
Bab gulyás szürke-marhából
2022. augusztus 30. kedd
Bruschetta al pomodoro
Bruschetta al pomodoro
2022. augusztus 29. hétfő
Erdélyi rablóhús
Erdélyi rablóhús
2022. augusztus 28. vasárnap
Brassói aprópecsenye
Brassói aprópecsenye
2022. augusztus 27. szombat
Tordai Lacipecsenye
Tordai Lacipecsenye
2022. augusztus 26. péntek
Kolozsvári töltött káposzta
Kolozsvári töltött káposzta
2022. augusztus 25. csütörtök
Marharostélyos
Marharostélyos
2022. augusztus 24. szerda
Marhapörkölt
Marhapörkölt
2022. augusztus 23. kedd
Gulyásleves
Gulyásleves
2022. augusztus 22. hétfő
Sertésszelet zöldborsóval
Sertésszelet zöldborsóval