kezdőlap / Leves / nap receptje - 2022. augusztus 9. kedd
Bakonyi betyárleves füstölt hússal
Bakonyi betyárleves füstölt hússal
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • 1 vöröshagyma
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 50 dkg füstölt főtt hús, egy éjszakára vízbe áztatva
  • 1 csomó vegyes leveszöldség
  • 15 dkg gomba
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • őrölt fekete bors
  • 1 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt

Az apró kockákra vágott szalonna zsírját kisütjük, majd a felaprított hagymát rádobjuk, és üvegesre pirítjuk.A pirospaprikát belekeverjük, és a kis kockákra vágott húst a hagymára tesszük, majd kevergetve fehéredésig pirítjuk.

A megtisztított és karikákra szeletelt zöldséget és gombát beleszórjuk, majd kevergetve megpirítjuk. Kb. 1 liter vízzel felöntjük, a feldarabolt paprikát, paradicsomot beleszórjuk.Sóval, borssal ízesítjük, majd lefedve puhára főzzük.

A levest tejfölös habarással sűrítjük, és pár percig forraljuk.Végül a finomra aprított kaporral megszórjuk. Tálaláskor tejföllel meglocsoljuk, és galuskát kínálunk levesbetétként.

 
2022. augusztus 14. vasárnap
West Pannon Audiovizuális Klaszter