kezdőlap / Regionális Hírek / Sport / Tizedszer tekernek közösen katonák és civilek a Balaton körül
2022. május 15. vasárnap 11:53 - Balaton
Tizedszer tekernek közösen katonák és civilek a Balaton körül

Tizedik alkalommal indult el a Balaton körüli kerékpáros túra szombat délelőtt Keszthelyről a Tekerj a sereggel! elnevezésű honvédségi programhoz csatlakozó katonákkal és civilekkel.

Szabó István, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára - aki maga is a kerekezők között állt rajthoz - az indulás előtt újságíróknak elmondta: a tíz évvel ezelőtti első túrának az volt az egyik célja, hogy a honvédség aktív vagy nyugállományú katonáinak és családtagjaiknak kétnapos kikapcsolódási, közösségépítő lehetőséget kínáljanak. Másrészt ez a túra a kezdetektől a civilekkel való kapcsolatépítést is szolgálja.    

Idén mintegy 550 kerékpáros regisztrált az indulásra, a mezőny közel fele már civilekből áll, és jellemző, hogy évről évre egyre szélesebb a katonákhoz csatlakozók köre - tette hozzá az államtitkár.    

A Keszthelyről induló túra első napján Balatonakarattyáig kerekeznek a Balaton északi partján, több helyszínen a helyi önkormányzattal közösen kialakított pihenőhelyeket is felkeresve. A második napon a mezőny Balatonakarattyáról indulva a déli parton kerékpározik vissza Keszthelyig.    

Szabó István jelezte: ez a két nap nem a versengésről szól, itt mindenki a maga tempójában, pihenőket beiktatva tekerheti le a mintegy kétszáz kilométeres távot, a túra inkább családi program és közösségi élmény.

Címlapkép: Farkas László elnök, főszervező a kerékpározók között Csopaknál, szombaton
Forrás: Kovács Erika/Napló

2022. július 4. hétfő
2022. június 8. szerda
2022. június 8. szerda
2022. július 4. hétfő
2022. június 20. hétfő
2022. május 2. hétfő
2022. április 24. vasárnap
West Pannon Audiovizuális Klaszter